Visita BCN Activa

GRUP DE REPTE NEW YORK:

El dia 5 de desembre vam anar a Barcelona Activa on vam rebre una xerrada per després fer una activitat amb la informació rebuda.
Les explicacions que ens van donar ens van servir per fer les propostes de millora del repte 1 en el que ens trobem. El nostre grup de repte ens encarreguem de millorar aspectes per la prevenció de riscos en el laboratori.
La altivitat consistia en trobar els problemes que hi havia al laboratori del CSIC.
Al haver trobat tot els problemes el següent pas era buscar el perquè d’aquest problema i explicar com es realitza en l’actualitat.
Per finalitzar l’activitat, amb el mètode S.C.A.M.P.E.R havíem de fer propostes de millora per que aquet problema deixes d’existir o al menys s’atenués.

A continuació surt redactat la activitat que vam realitzar:
-          PROBLEMES:
1.       Nevera amb aliments al laboratori.
2.       Caixa amb menjar al laboratori.
3.       Piques brutes.
4.       Pocs tamborets i sense recolzament.
5.       Molt soroll en algunes sales.
6.       Coses pel terra (sala cromatografia).
7.       Dutxes en el exterior del laboratoris en comptes de a dins.
8.       No hi ha cabina d’extracció de gasos on hi ha la balança per pesar-los (sala cromatografia).
9.       Laboratoris petits.

-          PER QUES:
1.       No hi ha un espai específic per posar una nevera amb aliments.
2.       No hi ha un espai específic per posar una nevera els aliments.
3.       Despreocupació / mala organització.
4.       Pressupost ajustat.
5.       Mal aïllament de les sales amb maquinaria sorollosa.
6.       Mala organització/ poc espai.
7.       No hi ha espai per posar-les al interior.
8.       No hi ha espai per posar la cabina.
9.       Poc espai/ mala distribució.

-          COM:
1.       Es guarden i agafen aliments de la nevera estant al laboratori.
2.       Es guarden i agafen aliments a la caixa.
3.       S’utilitzen altes piques o es segueixen utilitzant estant brutes.
4.       El treballadors estan de peu i si es senten estan incòmodes.
5.       El soroll molesta als treballadors.
6.       Els treballadors han d’esquivar els objectes que hi ha pel terra.
7.       Si hi hagués algun incident els treballadors haurien de sortir del laboratori per tal d’utilitzar la dutxa.
8.       Els treballadors al pesar els gasos a la balança i no haver cabina inhalen els aerosols.
9.       Els treballadors s’han d’adaptar al espai que tenen.

-          SOLUCIONS:
1.       Sala específica per aliments i descans. : / 
2.       Sala específica per aliments i descans. : / 
3.       Cada treballador ha de fer neteja de la seva zona de treball al inici i final del seu torn. : )
4.       Posar més tamborets i que aquests tinguin recolzament. : )
5.       Aïllar la sala amb maquinaria sorollosa i administrar proteccions auditives als treballadors que estiguin en contacte amb aquestes maquines. : / 
6.       Reorganitzar el laboratori aprofitant l’espai. : )
7.       Posar les dutxes a l’interior dels laboratoris (reformes). : / 
8.       Posar una cabina d’extracció de gasos on es troba la balança on es pesen els gasos (reformes). : / 
9.       Reformes. : / 


: ) - esforç + impacte
: /  + esforç + impacte


Grup: Paula Boqué, Ana García, Sandra Martín, Paula Monzón, Claudia Puig

Comentarios

Entradas populares